Kawa jest uprawiana w wielu krajach tropikalnych pasa równikowego. Kawa jest dostarczana do Włoch w odpowiednich pojemnikach i trwa to kilka tygodni, aby dotrzeć do miejsca przeznaczenia, zielone ziarna kawy przybywają do naszych magazynów w dużych workach o wadze 600 kg każda.
Kawa jest dostarczona do przechowywania w dużych silosach, podzielone są one na segmenty dla różnych odmian kawy, które mają być przechowywane. Silos może pomieścić do 14 różnych rodzajów kawy. Są one w pełni izolowane w celu zachowania aromatu i innych właściwości produktów.
Po stworzeniu odpowiedniej mieszanki , ziarna kawy są przekazywane do palarni za pomocą zautomatyzowanego systemu fali powietrza. Wewnątrz maszyny ziarna kawy są prażone około 20 minut w temperaturze 200 C. Na tym etapie ziarna w pełni wyzwalają aromat, łącząc harmonijnie, by stworzyć niepowtarzalny nowy smak.
Na wszystkich mieszankach kawy są analizowane i badane przez nas w laboratorium w celu zapewnienia, że chemiczne, fizyczne i organoleptyczne właściwości naszych produktów są zgodne z rygorystycznymi normami jakości jakie odpowiadają marce Moka Sirs
Palona kawa "odpoczywa" parę dni by zostać przesłana na linię pakowania, gdzie ziarna są pakowane próżniowo do zamkniętych opakowaniach 1 kg z jedno stronnym zaworem. Gdy linia działa na pełnych obrotach to nowoczesne maszyny pakującej osiągają wydajność do 1500 paczek na godzinę.
Mokasirs prowadzi sprzedaż od lat w całych Włoszech i stale rozszerza rynek za granicą. Było to możliwe dzięki stałym powiększaniu sieci agentów bezpośrednich i przystępowaniu do spółek partnerskich dystrybucji naszych produktów na zasadzie wyłączności.
Napar którym delektują się odbiorcy końcowi jest ostatnim krokiem w długiej podróży z Mokasirs. Tylko w najlepszych kawiarniach i restauracjach prawdziwy koneser będzie mógł wypić filiżankę kawy najwyższej jakości - owoc doświadczeń i pasji, które tworzymy przez ponad 50 lat.